Çarşamba, Aralık 18, 2024
SAP Kariyer

Müşteri tarafı mı danışmanlık mı?

Masanın her iki tarafında da oturmuş biri olarak, bu konuda naçizane tecrübelerimi aktarmak istiyorum. Her iki tarafın da avantajları ve dezavantajları var, bunları iyice değerlendirip kariyer rotasını çizmek sizi uzun vadede mutlu edeceğini düşünüyorum.

○ Danışmanlıkta ilerledikçe, kendi modülünüz hakkında bilgileriniz derinleşir. Proje yaptıkça farklı süreçler öğrenirsiniz.Ama genelde sadece kendi modülünüzü detaylı bilip, diğer modülleri daha yüzeysel olarak bilirsiniz. Müşteri tarafında ise, daha küçük ekiplerle daha geniş kapsamlı işler yapmak durumunda kaldığınızdan, sorumluluk ve bilgi alanınız daha genişler. Tabii ki alan genişledikçe, derinlemesine bilgi edinme şansınız azalacaktır ve bilginiz sadece o şirketteki alanınızla kısıtlı olacaktır.

○ Danışmanlıkta işler genelde proje bazlıdır. Proje paydaşları ile çalışmaktan memnun olmasanız da, proje bittikten sonra paydaşlarla tekrar bir araya gelmeyeceğinizi bilerek kendinizi motive edebilirsiniz. Müşteri tarafı ise tam tersine ilişki yönetme sanatı gerektirir. Her durumda tüm paydaşlarla sürdürülebilir profesyonel ilişkiler kurmak zorundasınızdır.

○ Danışmanlıkta birden fazla firmanın sisteminde iziniz olur ama hiçbirinin sahibi olmazsınız. Müşteri tarafında ise tek bir firmada sorumlu olduğunuz süreçlerin ve sistemin sahibi olursunuz. Bazıları için sürekli üretmek motivasyon kaynağıyken, şahsen benim için tek bir ürünün sahibi olmak daha büyük bir motivasyon.

○ Danışmanlıkta genelde daha yüksek tempoda çalışırken, müşteri tarafında, firmasına ve sektörüne göre değişse de genelde daha düşük bir tempoda çalışılır. Bu daha düşük tempo cümlesi perakende çalışanları için GEÇERLİ DEĞİLDİR 🙂

○ Danışmanlıkta pek kariyer rotası planlaması yapılmaz. Çıkan fırsatlara göre çok fazla alternatifi olmayan roller karşınıza çıkabilir( Takım lideri, proje yöneticisi vs). Müşteri tarafında ise daha geniş kapsamda fırsatlar yakalayabilirsiniz.

○ Ek olarak danışmanlık firmaları birbirine oldukça benzemelerine rağmen, müşteri tarafında çok farklı profillerde şirketlerde çalışabilirsiniz.

Benzer yazı için:

Freelance SAP Danışmanı Olmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 6 =